Italie

Wat moeten we u als bezoeker van Ronalds Italie nog uitleggen over Italie. Het feit dat u op onze site bent geeft al aan dat u een liefhebber bent van het Italiaanse leven, de cultuur, de keuken de mensen en het landschap. Allemaal prachtig. Toscane, Umbrie, het Gardameer en lago Magiore. Het zijn bekende bestemmingen voor heel veel Nederlanders en Belgen. Echter zijn er nog zo veel andere leuke locaties in Italie, die net even anders zijn, een ander landschap, andere tradities en andere culinaire specialiteiten. Ik zelf heb een enorme voorliefde voor juist die delen die wat minder bekend zijn, en waar je heerlijk wordt verrast.

Vandaar dat een groot deel van onze vakantiewoningen te vinden  zijn in  minder bekende regio's bij het grote publiek. Denk hierbij aan Abruzzo, Le Marche, Lazio en Piemonte. Uiteraard vind ik Toscane, Sicilie en Umbrie ook helemaal te gek.  Ach eigenlijk moet ik het ook helemaal aan u zelf overlaten waar u naar toe wilt. Ik zorg ervoor dat daar waar u heen wilt een geweldige vakantiewoning beschikbaar is die net even anders is.

Regio's van Italie

Italie bestaat uit 20 regio's en al die regio's zijn weer verdeeld in provincies. Hieronder ziet u een kaart met de regio's van Italie en hun hoofdsteden. Italie-kaar-met-alle-regios

Culinair Italie

De Italiaanse keuken is natuurlijk enorm bekend. Over de hele wereld wordt pasta, pizza en Italiaans ijs gegeten. Toch bestaat de Italiaanse keuken zoals deze generiek wordt geschetst niet echt. Elke regio of eigenlijk elk dorp heeft zijn eigen recepten. En dat zijn de enige goede volgens de locale chefs. Daarnaast zijn er per regio verschillende ingredienten. Zo zult u in Piemonte en Le Marche eerder een gerecht met truffel eten dan op Sicilie of in Puglia. Een goed voorbeeld is de pizza. Ze zijn vrijwel altijd rond, dat is gelijk, maar toch zijn er grote verschillen. In het zuiden van Italie zult u vaak een wat dikkere pizza eten die rijkelijk is belegd, verder naar het noorden worden de pizza's dunner en krokanter en vaak voorzien van minder beleg. Reden te meer om alle regio's van Italie te bezoeken en overal de lokale specialiteiten te proeven. Een algemene tip die we voor vrijwel heel Italie is, ga vooral eten waar de Italianen eten, dus niet bij een gezellig uitziend restaurantje op het Sant Marco plein, maar bij dat restaurantje met TL en plastic tafels waar 's middags de werklui eten. Dan weet u zeker dat u de lokale keuken proeft en dat het eten van top kwaliteit is.

Vakantiehuizen in Italie

Italie heeft in de loop der jaren steeds meer te maken gekregen met toerisme. In eerste instantie de bekende regio's zoals hierboven al vermeld. Maar in de afgelopen 15 jaar zijn ook steeds meer toeristen op zoek gegaan naar de onontdekte regio's van italie. Hierdoor is het aanbod van vakantiehuizen enorm gestegen. Zo is het aantal vakantiewoningen in bijvoorbeeld Le Marche in 10 jaar vervijfvoudigd. Vaak zijn dit buitenlanders die hun vakantiehuis willen verhuren, maar ook veel Italianen zien mogelijkheden en investeren in hun onroerend goed wat al jaren familie bezit is. Er ontstaat dus een zeer uitgebreid aanbod. Hier schuilt ook een gevaar in. Veel Italianen begrijpen niet goed hoe wij als Noord Europeanen onze vakantie willen beleven. Zo wordt vaak het buiten leven bij de woning volledig vergeten en wordt het uitgebreid kunnen koken als overbodig gezien. Want de Italiaan, viert zijn vakantie op het strand en in de restaurants. De woning is alleen om te slapen.  Daarom selecteer ik de vakantiewoningen in Italie zelf, zodat we er zeker van zijn dat ze volledig voldoen aan onze eisen.

Ondanks de uitgebreide selectie die we uitvoeren is er natuurlijk wel verschil tussen de woningen. Een nieuw gebouwde villa in Sud Tirol met alle moderne gemakken is natuurlijk qua comfort natuurlijk heel wat anders dan een gerestaureerde Trullo in Puglia. Wilt u zeker weten of de door u geselecteerde vakantiewoning wel bij u past? neem dan even contact met ons op. We helpen u graag verder.

OM al onze vakantiewoningen in Italie te bekijken klikt u op deze vakantiehuizen link! 

Reizen naar Italie

Ik reis zelf vrijwel altijd met de auto naar Italie, of het moet een snelle zakelijke reis zijn. Dan neem ik het vliegtuig. Gaat u met de auto dan heeft u afhankelijk van u uiteindelijke bestemming twee keuzes. U reist over Oostenrijk of over Zwitserland. Voor het midden het het zuiden van Italie kunt u kiezen voor een van beide. Zwitserland is over het algemeen het kortste, echter kan het voorkomen dat u lang moet wachten bij de Gotthard tunnel. Via Oostenrijk reist u uiteindelijk over de Brenner. Wilt u meer specifieke informatie over reizen met de auto naar Italie, stuur ons even een mail of bel ons.

Steeds meer van onze gasten kiezen er echter voor om met het vliegtuig te reizen. Zeker als ze "slechts" 1 week in Italie verblijven. Gelukkig zijn er vele vluchten mogelijk naar Italie. Ryanair en Transavia hebben veel rechtstreekse vluchten naar kleinere luchthavens in Italie. Uiteraard worden er ook veel vluchten verzorgt door de traditionele maatschappijen Alitalia en KLM.